Hyvää tätä vuotta! Jälleen kerran jäi toivottamatta niin joulut kuin uudet vuodetkin ajallaan. Joulun aika meni sairastellessa ja sairaita hoitaessa. Kaikki lapset sairasti, pienimmän kanssa oltiin joulunpyhät sairaalassa :( Pieni sai rs-viruksen myötä keuhkokuumeen ja korvatulehduksen. Nyt on jo parannuttu, mutta pitkän sitkeä tauti oli. Ei onneksi päässyt kovin huonoon kuntoon, päästiin ajoissa hoitoon eikä virus ollut niin ärhäkkä kuin olisi voinut olla. 

 

Muuten arkeen on muodostunut omat rytmit ja rutiinit. Pieni on hyvä nukkumaan, niin yöllä kuin päivälläkin, kasvaa hienosti ja on iloinen, nauravainen höpöttelijä <3 Isot veljet ovat edelleen pikkuisesta ihan haltioissaan, rakastavat toista kovasti. Niimpä pikkuhiljaa on käsityöt alkaneet taas kiinnostaa, päivässä kun on aina silloin tällöin hetki sellaista aikaa, jolloin voi tehdä jotain muutakin kun täyttää tai tyhjätä pyykkikonetta tai tiskikonetta tai muuta hyödyllistä. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa ompelu. Ihastelen upeita kankaita ja hienoja ompeluksia, ja haluan oppia ompelemaan vaatteita lapsilleni ja myöskin itselleni :) Materiaalien hamstraus on myös oikein mukavaa ;) Tässäpä jotain pientä mitä on tullut tehtyä.

 

Poikien hoitopaikan vastaava päiväkodinopettaja jäi joulun alla opintovapaalle. Hänelle ompelin pienen kassin, johon applikoin etunimensä ensimmäisen kirjaimen. Vuorena sama Vallilan vadelmakangas kuin A:ssa. Laukkuun sisälle sujautettiin suklaarasia ja poikien piirtelemät kuvat tädille :)

 

Facebookissa oli luovuuteen kannustava haaste, johon osallistuin. Tällaisia pussukoita tuli väsättyä, Hipun blogissa hieno ohje: handmadehippu.blogspot.com/2010/04/pussukan-teko-ohje.html

 

Pienimmäinen tarvitsi uuden pipon, mutta miellyttävää ei tullut vastaan ja halusin kokeilla tehdä itse. Ensimmäinen versio oli ihan liian pieni. Seuraavaksi tein sitten ihan liian ison :/ Sitä isoa sitten kaventelin, edelleen on vähän iso mutta sinne mahtuu kypärämyssy alle ja kasvaahan tuo kuuppa kovaa vauhtia :) Kaavana oli Ottobren 4/2011 Muraveinik, josta -viisaiden naisten vinkistä- siirsin korvaläppiä eteenpäin ja madalsin otsalta hieman. Lintuapplikaatioon löytyi kuva netistä. Päällinen fleeceä, vuori trikoota ja applikointi veloureja. Tarranauhaa ompelin läppiin, saa leuan alta kiinni. 

 

Tänä iltana olen leikellyt vanhaa paitaa ja piirrellyt siitä kaavaa tarkoituksena tehdä itselleni imetyspaita. Saas nähdä mitä siitäkin tulee...?!?!