Viime aikoina olen ihastellut, kuolannut jopa, sormuksia Anian blogissa. Miten taidokkaita, kauniita! Sitten niitä ilmestyi myös Amalialle ja Pikkumyylle. Tahtootahtootahtoo!

 

Ja mullahan ei taidot -vielä- riitä sellaisen sormuksen tekemiseen kuin haluaisin. Osaan vasta juottaa pastalla, palajuotetta en vielä edes omista. Enkä omista sellaisia työkaluja, joilla hopealevystä olisi sormusta helpompi valmistaa. Tokikaan, en tiedä mitä kaikkea se vaatisi -sormusraudan nyt varmaan ainakin- mutta olen varma että työkalupakkini sisältö ei ole riittävä. Nytkin apuvälineenä käytin vanhasta naulakosta putkenpätkää, joka oli pienellä viilailulla juuri sopivan kokoinen :D

 

Niimpä tilasin 2mm lankaa, josta vailla minkäänlaista kokemusta asiasta aloin sormusta pakertaa. Tai ensin ajattelin parhaaksi kokeilla millin langasta, ettei tuo arvokas ja muhkea materiaali menisi hukkaan. Yhden rinkulan siis siitä tehtyäni aloin tekemään paksummasta langasta. Halusin oikein lommoista ja kulunutta jälkeä, taoin ja viilasin oikein urakalla. Haluaisin tehdä levystä sellaisen leveän sormuksen, joten paremman puutteessa tein monta kapeaa. Nämä kaikki, neljä paksua rinkulaa ja yksi ohut, ovat samassa sormessa yhtä aikaa. Koko komeudella sormessa ollessaan on leveyttä himpun verran yli 9mm.

 

1253893756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Nämä on niin mun! Vielä kun opettelen levystä sormuksia tekemään niin olen tyytyväinen. Siihen olisi tietysti ihana saada kokeneemman opastusta, mutta eihän täällä maalla sellaisia kursseja ole. Naapurikaupungissa olisi kyllä kansalaisopiston hopeapiiri, mutta säännöllisten iltamenojen sopiminen on meidän elämäntilanteessa mahdotonta. Itse on siis opeteltava. Jos jollakulla on olemassa linkkivinkkejä tai kirjaehdotuksia tai muuten vain käytännössä hyväksi havaittuja vinkkejä, niin kaikki otetaan ilolla vastaan :)

 

Sitten vielä yksi kortti. Alkuviikolla eräs poika täytti 4 vuotta, ja hänelle tein tämän.

 

1253894062_img-d41d8cd98f00b204e9800998e