Vihdoinkin se on valmis, jo syksyllä kurssilla aloittamani kivenistutus. Tämä työ on ollut varsinainen epäonnen esiäiti :/ Halusin ensimmäisenä kivenistutuksena tehdä erittäin yksinkertaisen riipuksen, että kaikki tekniikat tulisi opeteltua nopeasti ja helposti. Sahasin sentin levyisestä 0,8 millin levystä palan, jonka olin ajatellut kuvioida poikkipäin uurteilla. Siitäpä tuli hirvittävän näköinen. Sahasin uuden palan, ja ajattelin että siitä teen kiiltävän, sileän pinnan. Hioin levyn oikein tarkasti, laitoin säilöön seuraavaa kurssikertaa varten. Mutta ajattelematta olin laittanut levyn muiden osasten kanssa samaan purkkiin, no naarmuillahan se :( Ei muuta kuin hiomaan uudelleen. Taakse ripustuslenkkiä juottaessani sain jotenkin levyä taas naarmutettua... Vasaroin sen sitten pallopäävasaralla, mutta yläosa on tottakai mutkalla koska ripustuslenkki oli jo kiinni. Ensimmäisen kiven sarjan sain väännettyä mutkalle, toinen jo onnistuikin. Sen jälkeen muu menikin helposti, ja oli oikein mukavaa puuhaa. Siinä se nyt sitten on, ei niin onnistunut kuin alunperin oli tarkoitus mutta istutukseen olen oikein tyytyväinen! Parimillisessä nahkanauhassa killuu hän, 8 millisellä onyxillä varustettuna. Korkeutta 38 mm.

 

1291464296_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sitten kokeilin niittausta. Millisestä kuparilevystä sahasin kukkasen, ylemmän riipuksen ensimmäinen pilallemennyt pohjalevy sai tässä nyt uuden elämän. Kukkanen viilalla pyöritelty naarmuille, levy vain karkeasti hiottu ja rummutettu. Niitattu 2 millin langalla, nahkanauhassa myöskin. Kukan halkaisija himpun verran alle 4 cm. Tästä tuli varsin söpönen. Ja hauska tekniikka :)

 

1291464386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Prikkaleikkurin, pallopääpunsseleiden ja koloalasimen (mikähän mahtaakaan olla oikea nimi...) avulla on leikelty ja paukuteltu helmihattuja ja kokeilimpa tehdä ihan pienet, noin nelimilliset pyöreät korviksetkin. Miten käteviä työkaluja!